Mariana Groparu

Hur blev jag den jag är just nu?

Under åren som har gått upptäckte jag att jag är unik. Alla människor omkring dig och mig är unika. Du är unik.

Mariana Groparu – terapeut med mycket erfarenhet inom missbruk och beroende vård.

Under åren då jag jobbat med människor har jag sett gång på gång hur vi människor begränsar oss själva i tankarna. För det är där det börjar. Erfarenheter och andra faktorer bidrar också till dessa begränsningar. Genom att se den stora potentialen i varje människa jag möte kom jag till den punkten då jag inte längre kunde säga att jag inte kunde måla. Jag började teckna och måla för sju år sen och ställa ut mina alster för ca ett år sen. Mycket har jag lärt mig själv och med hjälp av konstnärsparet Katarina och Ronny Hård har jag kunnat utvecklas snabbare än jag trodde.

Under tiden jag och mitt måleri utvecklades började jag uppmuntra mina klienter i att skapa. Många uppskattar lugnet som inträffar då de fokuserar på färger, teckning och skapande för övrigt. Jag jobbar ideelt på IKF internationella kvinnoföreningen i Malmö där jag hjälper kvinnor med utländskbakgrund att tro på sig själva genom att våga skapa.

Med tiden upptäckte jag vikten av att ge mig själv tid för att förstå var alla känslor kommer ifrån. Eller vilka händelser triggade igång de så kallade mer oönskade känslorna. Hur viktigt det var och är att inte springa ifrån sina känslor samt bli medveten om när dömandet tar över. Jag gjorde en annan viktigt upptäck med. Att tankarna skapar drama eller oro som inte alltid finns på riktigt. Att rädslan är en känsla som alla andra. Ens uppgift är inte att handlingsförlama.  Som sagt känslor är som guide bok eller barometer. De informerar vart du är på väg eller vad som händer i stunden.

Tänkt att det räcker med att veta: ” Oavsett vad sinnet föreställer sig och tror på kan det bli verklighet av ” Napoleon Hill

Som barn gör familjen allt de kan för att berätta för dig vikten med utbildning. Desto högre utbildning desto bättre och säkrare framtid. Visst kan det vara så för visa människor.

När och hur tidigt bestäms vad du kommer att göra som vuxen? Eller hur du ska leva ditt liv?

Allt börjar med dig!

”Att vara unik” finns inte i någon statligt eller kommunal utbildning. Än.

Så jag är unik i all enkelhet. Jag är 100% ansvarig för mig, mina känslor, tankar och beteende mönster. Jag skapar det liv jag verkligen önskar ha. Jag lever med en underbar man och jag jobbar med det jag verkligen älskar. Tacksam att bidra genom att motivera och inspirera till medveten förändring som ger möjlighet till expandering.

Boxen blir trång att bo i. Vi expanderar i form av att vi växer för varje lärdom vi tar till oss från livet.

UTBILDNING OCH YRKESBAKGRUND

Många års erfarenhet inom rättspsykiatri, akutpsykiatri, skola, HVB hem, socialkontor

Magister examen i missbruk och beroendevård med fokus på att se människan bakom handlingen

EQ Terapeut programmet

UTSTÄLLNINGAR:

Vuxen utbildningen i Malmö

Nordanå kulturhuset i Nordanå

Uthyrning av mina tavlor på Öresunds City kontorshotell i Malmö 2015

Konst och design marknaden 2015

Nationalldagen design marknad 2016

Carolis Gallerier 2015

Påskutställning i Aggarp på Glaskul i Kallerholm 2016

IKF internationella kvinnoföreningen Malmö 2016

Atelje Penseldraget Malmö 2015, 2016

Per Englesons Galleri Skanörshamn 2016 

Holmagården Svedala konstnärsföreningen 2016 

Per Englesons Pop Up Galleri Caroli 2016

Du får den hjälpen du behöver för att komma vidare.